O Изложби

Изложбу ОПОНАШАЊЕ ВРЕМЕНА: дело – слика – реч чини 37 фотографија 12 ауторa. Аутори су, без ограничења, понудили своје виђење дела три изузетнe уметнице, које су обележиле културу и уметност наших простора од краја 19. века до данас. Инспирацију за фотографије аутори су нашли у књижевним делима Исидоре Секулић, сликама, илустрацијама и поезији Милене Павловић Барили и форми и облику Олгe Јеврић. Изложба ОПОНАШАЊЕ ВРЕМЕНА: дело – слика – реч представља резултат истраживачког рада о уметничким изразима уметница – инспирација, с посебним акцентом на феномене празнине и филозофске тишине који су изузетно значајни за неговање и развијање дубљих слојева људског бића, а посебно у доба информатичке буке – текста, слике и звука.

Изложбу ће 8. маја у 19 часова у Изложбеном холу Народне банке Србије отворити проф. др Дивна Вуксановић, редовни професор Факултета драмских уметности Универзитета уметности у Београду. Музички програм ће извести Снежана Павићевић, флаута и Михаило Саморан, кларинет, стални чланови и солисти Београдске филхармоније.

Изложба ће бити отворена за посетиоце радним даном до 22. маја 2019. године у Изложбеном холу Народне банке Србије (Немањина 17, Београд). Током манифестације Музеји за 10 изложба ће бити отворена и у суботу, 18. маја 2019. године.

Организатор изложбе: Институт за студије културе и хришћанства у сарадњи са Народном банком Србије

Пријатељи изложбе: Центар за савремену уметност Strategie Art, Београдска уметничка школа за дизајн и нове медије, MediGroup, Premier Чоколада

Аутор пројект: Данијела Марковић

Уметничкa директорка: Бојана Бурсаћ

Дизајн плакат и осталог штампаног материјала: Биљана Гркавац

Штампа: Саша Петровић, ORBIS PRO IDEJE I DIZAJN

Web design: Невена Малић