О уметницима
Ана Вукашиновић

Ана Вукашиновић је рођена и живи у Београду. Ученица је Друге економске школе. Била је учесница Organic Art Festival-а. 2019. године је изабрана у најужи круг фото конкурса на Академији уметности.

nazad

Бојан Џодан

Бојан Џодан je дигитални уметник. Учествовао је на више од 30 групних изложби фотографија и две самосталне изложбе „У потрази за стварношћу“ и „Из ког си филма?“. За више од 10 година бављења фотографијом опробао се у многим областима фотографије, предавао је две године фотографију у регионалном центру за таленте Београд II. Од признања у земљи и иностранству посебно се издвајају: 1. место на Photolympic 2018, 2. место на Frame 24 2018, 1. место Frame 24 2015, HIPA финалиста 2013. и WPO похвала 2012. Као научни новинар писао је за часописе Елементи и Одисеја. Уредник је и оснивач портала Паралакса.

nazad


Вукица Микача

Вукица Микача је истакнути ликовни уметник фотографије. Члан је УЛУПУДС-а. Самостално је излагала у Београду, Лиону, Солуну, Сарајеву, Бару, Добоју, Ужицу, Панчеву, Зајечару, Сомбору, Лесковцу и Крушевцу. Учествовала је на колективним изложбама у Уједињеним нацијама у Њујорку, Риму, Цириху, Атини, Загребу, Београду, Новом Саду и Мајданпеку. Добитник је Златног беочуга за 2018. годину, Златних плакета Фото савеза Југославије и Србије, годишњих награда УЛУПУДС-а, Мерцедесове награде, 2. награде у Загребу. Редовни је учесник УЛУПУДС-ових Мајских изложби, Тријенала позоришне фотографије Стеријиног позорја. Радови Вукице Микаче се налазе у колекцијама у Београду, Музеју примењене уметности, Музеју позоришне уметности, Атељеу 212 и у Завичајном музеју у Бару. Слободни је уметник и живи у Београду.

nazad

Дејан С. Богојевић

Дејан С. Богојевић је члан сликарскe–графичке секције УЛУПУДС-а. Своје радове je излагао самостално у земљи и иностранству, у Београду, Њујорку, Нишу, Торонту, Солуну, Мајданпеку, Руми, Сремској Митровици и Зрењанину. Учесник је неколико колонија у организацији ARTFORUMA. Редовни је учесник Мајских изложби УЛУПУДС-а, Бијенала уметности минијатуре у Горњем Милановцу, УЛУПУДС-ових изложби, изложби ART CENTRA, Јесењих салона у Цвијети Зузорић. Студијски је боравио у Америци. Добитник је откупне награде у The Hudson – Newa Exchange Gallery у Њујорку, као и награде The Best in Category Traditional у Торонту. У статусу слободног уметника живи и ради у Београду.

nazad

Ивана Тодоровић

Ивана Тодоровић је рођена у Београду. Завршила је Ликовну Академију у Београду 2008. године, одсек сликарство у класи проф. Чедомира Васића. Члан је УЛУС-а од јануара 2009. године. У статусу је самосталног уметника. До сада је реализовала две самосталне и преко 43 групних изложби. Бави се уметничком и комерцијалном фотографијом 7 година. Учесник је међународних ликовних и фото колонија као и радионица. Освајала је и значајне фото награде.

nazad

Јан Вало

Јан Вало је рођен у Кисачу. Живи и ради у Новом Саду. Члан је Фотографског клуба Војводина Нови Сад, Фото савеза Србије, Групе 32 из Београда. Има звање Фотографа 1. класе ФА1 ФСС (Фото савеза Србије) од маја 2015. Учесник је међународног такмичења фотографа Fotofinish у Нишу, Фото маратона у Новом Саду, 24 Кадар у Новом Саду, разних фото сафарија и фото радионица, као и групних изложби у Фотографском клубу Војводина. Излагао је са Групом 32 из Београда као и на многим међународним фото конкурсима у Србији и у иностранству. Добитник многобројних признања и награда.

nazad

Катарина Косановић Лалић

Катарина Косановић Лалић је рођена у Сомбору. Фотографијом се бави активно последњих неколико година. Највише је привлачи улична фотографија. Добитница је неколико награда на фотографским такмичењима и излагала је на многим заједничким изложбама у земљи и иностранству. До сада је имала две самосталне изложбе.

nazad

Миљана Станојковић

Миљана Станојковић је рођена у Врању. Живи у Нишу. Похађа Уметничку школу, смер ликовни техничар.

nazad

Ненад Недомачки

Ненад Недомачки је рођен у Београду. Живи у Новом Саду. Фотографију воли од малена, а њом се интезивно бави од 2014. године. Ожењен је и има троје деце.


Оливера Радмановић

Оливера Радмановић је докторирала је на Факултету музичке уметности и активно се бави концертном делатношћу. Запослена је као доцент на ФМУ у Београду. Уметничком фотографијом се бави шест година. Учествовала је на на више домаћих и међународних изложби. Победник је фотографског такмичења Fotofinish у Нишу 2013. Вишеструко је награђивана на конкурсима у организацији часописа National Geographic Serbia. Учествовала је више пута на изложбама Минијатуре под организацијом Фото савеза Србије. Добитница је златне и бронзане медаље на међународном фото конкурсу Life Balance, похвала на међународном такмичењу Фоторама у Крагујевцу. Са пројектом 24 Stilles je наступала је у Новом Саду и Београду 2017. године.

nazad

Оља Симовић

Оља Симовић из Рашке, освајала је награде на фото конкурсима Завода за заштиту природе, Културног центра Рибница и Вики воли земљу. Имала је 9 самосталних изложби и учествовала на преко 100 колективних изложби у земљи и иностранству. Има 21 награђену и 16 похваљених фотографија. Учесник је ликовне колоније у Новом Пазару. Члан је Фото савеза Србије, Фото кино клуба Нови Пазар и Клуба ликовних уметника Рашка школа из Рашке. Објављивала је у часописима КУЛТ и ФИОКА.

nazad

Слађана Пантелић

Слађана Пантелић је рођена у Ужицу. Живи и ради у Новом Саду. Фотографијом се бави аматерски, из љубави.

nazad